Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z pomarańczą i czekoladą
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 153
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 281
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1811
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 320
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 153
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 281
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1811
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 320
Składniki
Twaróg zmiksować z cukrem przez 2-3 minuty na gładką masę, dodać jajka, sok i skórkę startą z pomarańczy oraz budyń waniliowy (proszek) – zmiksować tylko do połączenia się składników.
Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem formy.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 165 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia wstawić formę z ciastem. Ustawić czas na 35 minut, umieścić formę w urządzeniu Airfryer i kontynuować pieczenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
Gotowe ciasto zostawić w formie przez 2 godziny do ostygnięcia, następnie wyciągnąć z formy. Gdy ciasto przestygnie roztopić czekoladę. Do rozgrzanego do 100 stopni urządzenia wstawić formę z wrzącą wodą, umieścić w niej miseczkę z czekoladą i zamknąć urządzenie. Ustawić czas na 6 minut i kontynuować roztapianie do momentu, aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
Rozpuszczoną czekoladą polać wystudzone ciasto i poczekać aż zastygnie. Schłodzić w lodówce minimum 4 godziny.
Wskazówka: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową, w innym wypadku sernik może popękać.