Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź podany w stylu ryby po grecku - z duszoną marchewką, cebulką z dodatkiem przecieru pomidorowego. Można podać w jednej dużej misce albo zrobić indywidualne porcje w szklaneczkach. świetna przystawka na różne okazje
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 169
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 383
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 169
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 169
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 383
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 169
Składniki
Marchewki zetrzeć na grubej tarce, cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, chwilę podsmażyć i dodać marchewkę, liść laurowy i ziele angielskie- dusić przez ok 10 minut, podlać odrobiną wody, dodać cukier, sól i pieprz- dusić kolejne 4 minut, dodać przecier i sok z cytryny, dusić 5 minut, na koniec dodać posiekany koperek i w razie potrzeby doprawić solą lub pieprzem i odstawić do ostygnięcia. Śledzie pokroić w kostkę - ułożyć w niskich szklankach ( albo w szklanej misce) śledzie na zmianę z warzywami, odstawić do lodówki przed podaniem na minimum godzinę a najlepiej całą noc.