Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie z selerem naciowym

Śledzie z selerem naciowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 522 Ocena: 8600

Dodano:

Odsłon: 408

W moim domu goszczą od kilku lat, może i Wy się zachęcicie.....Koniecznie trzeba wypróbować.

Składniki

  • 3-4 płaty śledziowe
  • 1 czerwona cebula
  • 1 seler naciowy
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w cienkie plasterki, na 2 minuty zalewamy wrzątkiem. Potem odcedzamy, na 2 minuty zalewamy zimną wodą.
    Osączamy z nadmiaru wody, posypujemy szczyptą soli i cukru.
    Śledzie zalewamy zimną, czas moczenia uzależniony od słoności śledzi.
    Potem śledzie osuszamy i kroimy w 2-3 cm paski.

    Seler naciowy kroimy w paski, jabłko obieramy i kroimy w małą kostkę.
    Suszone pomidory i czosnek kroimy w paski.

    W słoiku układamy część śledzi, następnie cebulę, jabłko, seler naciowy, i czerwony pieprz i tak aż do wyczerpania składników.
    Całość zalewamy olejem .
    Śledzie odstawiamy do lodówki na kilka lub kilkanaście godzin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 09 marca Uwielbiam śledziki i trzeba będzie wypróbować Twój przepis dla dobra domowników ;) Pyszności, mniam :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 08 marca Muszą być pyszne,seler naciowy świetnie się komponuje ze śledzikiem..pychoty:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń