Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta wersja śledzi cieszy się w naszym domu największym powodzeniem.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2570
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 719
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1526
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13972
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2570
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 719
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1526
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13972
Składniki
Na głęboką patelnię wlać olej. Wrzucić pokrojoną w półplasterki cebulę , dodać cukier i chwilę dusić na wolnym ogniu. Śliwki zalać wrzątkiem na 10 minut. Następnie dodać sos boloński, koncentrat , odsączone suszone śliwki i rodzynki, przyprawy i ocet. Doprawić wg swojego smaku.Jeszcze smażyć przez 5 minut na wolnym ogniu. Zestawić i ostudzić. Wymoczone płaty śledziowe pokroić na mniejsze kawałki. Połączyć z sosem. Odstawić do lodówki. Najlepsze są na drugi dzień.