Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta wersja śledzi cieszy się w naszym domu największym powodzeniem.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 14
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 232
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 14
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 232
Składniki
Na głęboką patelnię wlać olej. Wrzucić pokrojoną w półplasterki cebulę , dodać cukier i chwilę dusić na wolnym ogniu. Śliwki zalać wrzątkiem na 10 minut. Następnie dodać sos boloński, koncentrat , odsączone suszone śliwki i rodzynki, przyprawy i ocet. Doprawić wg swojego smaku.Jeszcze smażyć przez 5 minut na wolnym ogniu. Zestawić i ostudzić. Wymoczone płaty śledziowe pokroić na mniejsze kawałki. Połączyć z sosem. Odstawić do lodówki. Najlepsze są na drugi dzień.