Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos chrzanowy

Sos chrzanowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3927

Dodano:

Odsłon: 18766

Szybki i smaczny sos chrzanowy. Nieodzowny dodatek Wielkanocnych posiłków.

Składniki

  • łyżka masła
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • pół szklanki bulionu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1-1,5 łyżki chrzanu tartego
  • sól, pieprz
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W rondlu rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę robiąc zasmażkę.
    Dodajemy chrzan i chwilkę podsmażamy pozbywając się w ten sposób nadmiaru octowego smaku.
    Bulion i śmietanę dodajemy razem i całość mieszając zagotowujemy.
    Doprawiamy pieprzem a jeśli chrzan był łagodny również solą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń