Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos chrzanowy do wędlin

Sos chrzanowy do wędlin

Autor:

Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 1399

Dodano:

Odsłon: 10665

Sos chrzanowy pojawia się u mmnie w domu zarówno w Święta jak i na codzień odkąd pamiętam. Jest to mój ulubiony dodatek do wędlin, zwłaszcza tych wędzonych. Przepis jest bardzo prosty, warunkiem sukcesu jest tylko dobry chrzan, reszty nie da się zepsuć. Jeżeli jeszcze go nie znacie, koniecznie spróbujcie zrobić.

Składniki

  • 170 g chrzanu tartego
  • 3 jajka
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 0,5-1 łyżeczka cukru
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1) Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

    2) Chrzan przełożyć do miseczki, dodać starte jajka, śmietanę oraz cukier i dokładnie wymieszać.

    3) Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiczku w lodówce. Podawać jako dodatek do wędlin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń