Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam tego typu przepisy! Nie tylko są mega szybkie, ale i fenomenalnie smakują. Jest to zdecydowanie danie typu prościej się nie da XD To danie to aromatyczne połączenie ognistej czerwieni chilli i soczystej zieleni pietruszki dodatkowo nadaje całości elegancji.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12836
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5734
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7239
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12836
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5734
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7239
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
W czasie kiedy gotujemy makaron siekamy bardzo drobno natkę pietruszki i chilli (jeśli nie lubimy ostrych potraw możemy usunąć nasiona, ale ja siekam chilli w całości z nasionami), a czosnek przeciskamy przez praskę.
Ugotowany makaron odcedzamy. Na patelni na średnim ogniu rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dorzucamy czosnek i papryczkę chilli. Smażymy dosłownie kilka sekund, mieszając aby czosnek się nie przypalił, bo będzie wtedy gorzki. Do oliwy dodajemy ugotowany makaron, wszystko razem dokładnie mieszamy, podgrzewając przez 1-2 minuty. Ściągamy z ognia dodajemy posiekaną pietruszkę, mieszamy i nakładamy na talerz. Makaron podajemy gorący, obsypany świeżo mielonym pieprzem i dużą ilością parmezanu. Smacznego ;)