Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybsze i najprostsze ciasto. Wszystko mieszamy tylko 5 minut robotem. Świetny smak. Sprint to bieg na krótkich dystansach, dokładnie jest z tym ciastem. Nie zdążymy się rozpędzić z pracą nad nim a ciasto już jest gotowe.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 971
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5550
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8703
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17909
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 971
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5550
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8703
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17909
Składniki
Tortownica 24 cm. Ciasto. Wszystkie składniki mieszamy do 5 minut w robocie kuchennym.
Masa serowa. W robocie z nożami 2-3 minuty miksujemy twaróg, dodajemy resztę składników i miksujemy jeszcze 2-3 minuty na gładką masę.
Tortownicę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą i przekładamy połowę ciemnego ciasta, wyrównujemy. Potem przekładamy masę serową, wyrównujemy.
Na wierzch wykładamy drugą połowę ciemnego ciasta. Całość pieczemy w 180 C około 60 minut.
Po 40 minutach warto sprawdzić patyczkiem, jeśli środek będzie zbyt surowy można zmniejszyć temperaturę do 170 C i piec trochę dłużej.