Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybsze i najprostsze ciasto. Wszystko mieszamy tylko 5 minut robotem. Świetny smak. Sprint to bieg na krótkich dystansach, dokładnie jest z tym ciastem. Nie zdążymy się rozpędzić z pracą nad nim a ciasto już jest gotowe.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 424
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1122
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 44
Prosta i smaczna sałatka makaronowa, którą możemy podać gościom. Na pewno im...
Odsłon: 19
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1073
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 424
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1122
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 44
Prosta i smaczna sałatka makaronowa, którą możemy podać gościom. Na pewno im...
Odsłon: 19
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1073
Składniki
Tortownica 24 cm. Ciasto. Wszystkie składniki mieszamy do 5 minut w robocie kuchennym.
Masa serowa. W robocie z nożami 2-3 minuty miksujemy twaróg, dodajemy resztę składników i miksujemy jeszcze 2-3 minuty na gładką masę.
Tortownicę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą i przekładamy połowę ciemnego ciasta, wyrównujemy. Potem przekładamy masę serową, wyrównujemy.
Na wierzch wykładamy drugą połowę ciemnego ciasta. Całość pieczemy w 180 C około 60 minut.
Po 40 minutach warto sprawdzić patyczkiem, jeśli środek będzie zbyt surowy można zmniejszyć temperaturę do 170 C i piec trochę dłużej.