Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z kiszonej kapusty.

Surówka z kiszonej kapusty.

Autor:

Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 2424

Dodano:

Odsłon: 8766

Surówka doskonale nadaje się do smażonej ryby, a święta za pasem więc warto ją wypróbować.

Składniki

  • 30 dkg kiszonej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 1 mała cebula
  • 1 średnie jabłko
  • 4 łyżki oleju
  • pieprz, sól, cukier do smaku
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno kroimy, marchewkę, cebulę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  2. Dodajemy olej, sól. pieprz, cukier. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Pozostawiamy na 10 min do tzw. "przegryzienia się" składników. Do dekoracji można użyć świeżego koperku. Życzę smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń