Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z pora i kukurydzy

Surówka z pora i kukurydzy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2005 Ocena: 45294

Dodano:

Odsłon: 69279

Bardzo smaczna propozycja na surówkę do obiadu, choć w sumie samą można zajadać.

Składniki

  • 2 szt białej części pora
  • 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pory kroimy w piórka, oprószamy solą i odstawiamy na dwie godziny by zmiękły.

    Kukurydzę odsączamy z zalewy, razem z pokrojonymi porami przekładamy do miski.

    Śmietanę mieszamy z majonezem, dodajemy do warzyw, dokładnie mieszamy.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Emmma 12 lutego 2016 Najlepsze jest połączenie smaków ostry, słodki, kwaśny. Ja tę sałatkę robię bez śmietany za to z dobrym kwaszonym ogórkiem (drobno pokrojonym). Kwaśny ogórek, ostry por, słodka kukurydza do tego majonez i wszystko. Nawet bez soli i pieprzu bo sól jest w majonezie i ogórku. Można dodać jeszcze gotowanego pokrojonego kurczaka i jest gotowe danie.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 11 lutego 2016 Pyszna surówka! Jedna z moich ulubionych :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń