Do góry

Dodatki Przepis na:

tandoori masala...

tandoori masala...

Autor:

Przepisów i artykułów: 465 Ocena: 15257

Dodano:

Odsłon: 2944

W 100% są to moje smaki, a kurczak zamarynowany w niej i w jogurcie był przepyszny

Składniki

  • 2 łyżki nasion kolendry (Dhaniya)
  • 2 łyżki kminu rzymskiego (Jeera)
  • 1 łyżeczka cynamonu (Dalchini/Taj)
  • 1 łyżeczka goździków (Laving)
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru (Adrak)
  • 1 łyżeczka zmielonego kardamonu (Elaichi)
  • 1 łyżeczka sproszkowanej chili
  • 1 łyżeczka sproszkowanej papryki
  • 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
  • 1 łyżeczka kozieradki
  • 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka kurkumy (Haldi)
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. wszystkie przyprawy wrzucić do blendera i zmielić. Przesypać do słoiczka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Angelina1 07 marca 2014 Uwielbiam ta przyprawę tylko ja kupiłam gotową niestety. Teraz też zrobię ją sama:-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 06 marca 2014 Ależ to musi mieć cudowny smak i aromat :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń