Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednym z ulubionych ostatnio u mnie deserów są właśnie takie placuszki. Ile bym ich nie zrobiła i tak wiem że znikną z talerza ponieważ są wilgotne, soczyste, aromatyczne a co dla mnie ważne bardzo proste w wykonaniu.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39159
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 175
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9260
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39159
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 175
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9260
Składniki
Ciasto przygotowujemy miksując jajka, mleko, cukier, cukier waniliowy, cynamon z taka ilością mąki aby powstałe ciasto miało gęstszą konsystencje nić typowe ciasto naleśnikowe. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Okrągłą foremką o średnicy ok 2 cm wykrawamy środki jabłek tak aby powstał nam kształt obwarzanków. Każdy krążek jabłkowy moczymy w cieście i smażymy na głębokim rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru. Odsączamy na papierowym ręczniku i studzimy. Obficie posypujemy cukrem pudrem.