Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polska wersja wątróbki doprawiona bliskowschodnim specjałem :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10181
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2816
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1915
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 737
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10181
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2816
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1915
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 737
Składniki
Melasa z granatów dodaje wyrafinowanego smaku tej potrawie. Cebulę pokroiłam w piórka a jabłka w słupki. na patelni rozgrzałam olej i zeszkliłam cebulę, dodałam wątróbki i po obsmażeniu z jeden strony odwróciłam je i dodałam jabłka.
Jak wątróbka z jabłkami się przesmażą- dosłownie parę minut dodałam melasy. Wymieszałam wszytko i dodałam ćwierć szklanki wody aby powstała odrobina sosu. Pod koniec wszytko popieprzyłam i posoliłam.
Najbardziej lubię klasyczna wersję obiadu z ziemniakami z koperkiem i z buraczkami według Docherro: https://smaker.pl/przepis-salatka-z-buraczkow-jablka-i-cebuli,159133,docherro.html Wątróbka jest wyborna też na kanapkach :) Smacznego :)