Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polska wersja wątróbki doprawiona bliskowschodnim specjałem :)
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5463
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2473
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2218
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 945
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5463
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2473
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2218
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 945
Składniki
Melasa z granatów dodaje wyrafinowanego smaku tej potrawie. Cebulę pokroiłam w piórka a jabłka w słupki. na patelni rozgrzałam olej i zeszkliłam cebulę, dodałam wątróbki i po obsmażeniu z jeden strony odwróciłam je i dodałam jabłka.
Jak wątróbka z jabłkami się przesmażą- dosłownie parę minut dodałam melasy. Wymieszałam wszytko i dodałam ćwierć szklanki wody aby powstała odrobina sosu. Pod koniec wszytko popieprzyłam i posoliłam.
Najbardziej lubię klasyczna wersję obiadu z ziemniakami z koperkiem i z buraczkami według Docherro: https://smaker.pl/przepis-salatka-z-buraczkow-jablka-i-cebuli,159133,docherro.html Wątróbka jest wyborna też na kanapkach :) Smacznego :)