Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Recykling warzywny! :) Czyli co zrobić z liśćmi botwiny...? Może wegańskie i bezglutenowe mini gołąbki? A do tego banalnie proste i pyszne.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456932
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1254
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2124
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 519
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456932
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1254
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2124
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 519
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować (przed ugotowaniem dwukrotnie przepłukać).
Marchewkę obrać, ugotować i zblendować do konsystencji puree z dodatkiem przypraw.
Rzodkiewkę pokroić, koperek poszatkować.
Wymieszać wszystkie składniki ze sobą.
Liście botwiny lekko obgotować przez 2 minuty.
Liście botwiny lekko osuszyć (ręcznikiem papierowym) i nakładać farsz, porządnie zawijając każdy z nich.
Gołąbki można poddusić na patelni z dodatkiem białego wina, bądź zrumienić na odrobinie oliwy z oliwy.
Całość podałam na plastrach pieczonej dyni i posypałam prażonymi pestkami dyni.