Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Recykling warzywny! :) Czyli co zrobić z liśćmi botwiny...? Może wegańskie i bezglutenowe mini gołąbki? A do tego banalnie proste i pyszne.
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 437
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5467
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1074
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 425
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1126
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 44
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 437
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5467
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1074
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 425
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1126
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 44
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować (przed ugotowaniem dwukrotnie przepłukać).
Marchewkę obrać, ugotować i zblendować do konsystencji puree z dodatkiem przypraw.
Rzodkiewkę pokroić, koperek poszatkować.
Wymieszać wszystkie składniki ze sobą.
Liście botwiny lekko obgotować przez 2 minuty.
Liście botwiny lekko osuszyć (ręcznikiem papierowym) i nakładać farsz, porządnie zawijając każdy z nich.
Gołąbki można poddusić na patelni z dodatkiem białego wina, bądź zrumienić na odrobinie oliwy z oliwy.
Całość podałam na plastrach pieczonej dyni i posypałam prażonymi pestkami dyni.