Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20340
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 77
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 255
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 282
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 215
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20340
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 77
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 255
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 282
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 215
Składniki
Na Węgrzech używają ryb słodkowodnych, ja miałem pstrąga i ryby morskie - morszczuk, dorsz - ponieważ nie udało mi się zakupić słodkowodnych. Rybom obciąć łby, wykroić kręgosłupy i ogony, mięso pokroić na mniejsze kawałki i posolić. Do garnka wrzucić łby, płetwy, kręgosłupy, połowę z pokrojonych papryk, cebulę, pomidory, słodką paprykę, liść laurowy zalać 1l wody, dodać wino i gotować 1 godzinę. Wywar przecedzić przez sito i przelać z powrotem do garnka, dodać resztę wody, dodać mięso ryb i drugą połowę papryki, gotować przez 10 min, doprawić solą.