Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś pysznego ! Tak zakrzyknęła moja rodzinka po spałaszowaniu tego kolorowego jedzonka. Poza tym to był obiad błyskawiczny, przygotowanie go "od zera" zajęło mi 20 minut, co jest dodatkowym atutem.
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 51
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 53
Delikatne, rozpływające się w ustach placuszki. Idealne na śniadanie. Dodatek...
Odsłon: 70
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 51
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 53
Delikatne, rozpływające się w ustach placuszki. Idealne na śniadanie. Dodatek...
Odsłon: 70
Składniki
Papryki (słodką i ostrą) oczyszczamy dokładnie z błonek i gniazd nasiennych, słodką kroimy w cienkie paseczki, ostrą kroimy bardzo drobniutko ( pamiętajmy o założeniu gumowych rękawiczek). Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę siekamy drobno, przysmażamy w dużym rondlu ( optymalnie na smalcu, około 1,5 łyżki), następnie wrzucamy papryki, pomidory, dodajemy paprykę w proszku, dusimy wszystko razem około 10 minut. Potem dodajemy ewentualnie koncentrat, zagotowujemy. Kiełbasę kroimy na talarki, przysmażamy ( znów optymalnie na smalcu). Dodajemy do warzyw, gotujemy wszystko razem około 5 minut, pamiętamy o częstym mieszaniu potrawy. Następnie doprawiamy do smaku i zajadamy.