Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś pysznego ! Tak zakrzyknęła moja rodzinka po spałaszowaniu tego kolorowego jedzonka. Poza tym to był obiad błyskawiczny, przygotowanie go "od zera" zajęło mi 20 minut, co jest dodatkowym atutem.
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 5330
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 808
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 5330
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 808
Składniki
Papryki (słodką i ostrą) oczyszczamy dokładnie z błonek i gniazd nasiennych, słodką kroimy w cienkie paseczki, ostrą kroimy bardzo drobniutko ( pamiętajmy o założeniu gumowych rękawiczek). Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę siekamy drobno, przysmażamy w dużym rondlu ( optymalnie na smalcu, około 1,5 łyżki), następnie wrzucamy papryki, pomidory, dodajemy paprykę w proszku, dusimy wszystko razem około 10 minut. Potem dodajemy ewentualnie koncentrat, zagotowujemy. Kiełbasę kroimy na talarki, przysmażamy ( znów optymalnie na smalcu). Dodajemy do warzyw, gotujemy wszystko razem około 5 minut, pamiętamy o częstym mieszaniu potrawy. Następnie doprawiamy do smaku i zajadamy.