Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Wielkanocne niezmiennie kojarzą nam się ze śniadaniem na które bardzo często podawany jest żurek z białą kiełbasą lub jajkiem. Od pewnego czasu w moim domu na stałe zagościła zupa chrzanowa. Aromatyczna, pachnąca ziołami podawana z jajkiem na twardo oraz posypana szczypiorkiem. Najlepiej smakuje kiedy przygotujecie ją na bazie świeżego chrzanu, jednak jeśli zdecydujecie się chrzan ze słoiczka to zdecydowanie kupcie ten dobrej jakości.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 193
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 937
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 193
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 937
Składniki
Do dużego garnka z bulionem wrzucamy listek laurowy, ziele angielskie, marchew, pietruszkę oraz ziemniaki. Gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie. Do bulionu dodajemy chrzan oraz sól, pieprz i majeranek, a następnie mieszamy. Zupę zaprawiamy śmietaną. Zupę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i posypaną szczypiorkiem