Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Wielkanocne niezmiennie kojarzą nam się ze śniadaniem na które bardzo często podawany jest żurek z białą kiełbasą lub jajkiem. Od pewnego czasu w moim domu na stałe zagościła zupa chrzanowa. Aromatyczna, pachnąca ziołami podawana z jajkiem na twardo oraz posypana szczypiorkiem. Najlepiej smakuje kiedy przygotujecie ją na bazie świeżego chrzanu, jednak jeśli zdecydujecie się chrzan ze słoiczka to zdecydowanie kupcie ten dobrej jakości.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1139
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5809
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1139
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5809
Składniki
Do dużego garnka z bulionem wrzucamy listek laurowy, ziele angielskie, marchew, pietruszkę oraz ziemniaki. Gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie. Do bulionu dodajemy chrzan oraz sól, pieprz i majeranek, a następnie mieszamy. Zupę zaprawiamy śmietaną. Zupę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo i posypaną szczypiorkiem