Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszny świąteczny obiad. Wyglądają i smakują rewelacyjnie
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1139
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5809
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1139
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1732
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5809
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i przekrój na pół. Karkówkę lekko rozbij. Każdy plaster posmaruj chrzanem. Do mielonego dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, śmietanę, pietruszkę i namoczoną w wodzie bułkę. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wyłóż na karkówkę. Ułóż połówkę jajka. Zwiń w roladę. Owiń nitką. Smaż na rumiano z każdej strony. Przełóż do garnka. Zalej bulionem. Duś przez 1 godzinę pod przykryciem. Pod koniec dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Duś aż cebula zmięknie. Sos można zagęścić łyżką mąki.