Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszny świąteczny obiad. Wyglądają i smakują rewelacyjnie
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10688
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10688
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i przekrój na pół. Karkówkę lekko rozbij. Każdy plaster posmaruj chrzanem. Do mielonego dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, śmietanę, pietruszkę i namoczoną w wodzie bułkę. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wyłóż na karkówkę. Ułóż połówkę jajka. Zwiń w roladę. Owiń nitką. Smaż na rumiano z każdej strony. Przełóż do garnka. Zalej bulionem. Duś przez 1 godzinę pod przykryciem. Pod koniec dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Duś aż cebula zmięknie. Sos można zagęścić łyżką mąki.