Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspanialy deser na walentynki
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 842
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 61
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 842
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 61
Składniki
Piekarnik rozgrzac do tem 220stC .Forme wysmarowac tluszczem i lekko skropic woda.Stolnice posypac maka i wylozyc na nia ciasto. Z ciasta wyciac serce. Nastepnie przelozyc ciasto na blachec i uzywajac czubka noza naciac mniejsze serce w srodku, pozostawiaja brzeg okolo 3/4cm
Tarte pokryc nadzieniem wisniowym, omijajac brzegi ( czyli nalozyc na mniejsze serce) Wlozyc tarte do pieca na okolo 15min (az brzegi sie podniosa i nabiora zlotobrazowego koloru.