Do góry

Desery Przepis na:

Wiśniowe serce

Przepis dnia 2014-02-14
Wiśniowe serce

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1959

Dodano:

Odsłon: 7771

Wspanialy deser na walentynki

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzac do tem 220stC .Forme wysmarowac tluszczem i lekko skropic woda.Stolnice posypac maka i wylozyc na nia ciasto. Z ciasta wyciac serce. Nastepnie przelozyc ciasto na blachec i uzywajac czubka noza naciac mniejsze serce w srodku, pozostawiaja brzeg okolo 3/4cm

  2. Tarte pokryc nadzieniem wisniowym, omijajac brzegi ( czyli nalozyc na mniejsze serce) Wlozyc tarte do pieca na okolo 15min (az brzegi sie podniosa i nabiora zlotobrazowego koloru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 14 lutego 2010 Jak to ładnie wygląda! I pięknie podane.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 14 lutego 2010 Wygląda wspaniale! Aż żal byłoby mi zjeść. ;) Radosnych Walentynek!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń