Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspanialy deser na walentynki
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1606
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1036
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1606
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1036
Składniki
Piekarnik rozgrzac do tem 220stC .Forme wysmarowac tluszczem i lekko skropic woda.Stolnice posypac maka i wylozyc na nia ciasto. Z ciasta wyciac serce. Nastepnie przelozyc ciasto na blachec i uzywajac czubka noza naciac mniejsze serce w srodku, pozostawiaja brzeg okolo 3/4cm
Tarte pokryc nadzieniem wisniowym, omijajac brzegi ( czyli nalozyc na mniejsze serce) Wlozyc tarte do pieca na okolo 15min (az brzegi sie podniosa i nabiora zlotobrazowego koloru.