Do góry

Śniadania Przepis na:

Zapiekane jajka z mozzarellą i warzywami

Zapiekane jajka z mozzarellą i warzywami

Autor: Kasiek189

Przepisów i artykułów: 128 Ocena: 619

Dodano: 17.05.2018

Odsłon: 2285

Zamiast jajecznicy czy omletów, równie szybko można przygotować zapiekane jajka sadzone. Smacznie i zdrowo.

Składniki

  • 2 jajka
  • 60 g mozzarelli
  • 1 duży pomidor
  • parę pieczarek
  • pół papryki czerwonej
  • łyżeczka masła
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, następnie dusimy do miękkości na maśle.

  2. Pomidora kroimy drobno w kostkę lub blendujemy do konsystencji musu i mieszamy go z papryką i pieczarkami na patelni.

  3. Mozzarellę kroimy w kostkę.

  4. Do naczynia nakładamy warzywa z patelni. Na to dajemy mozzarellę (polecam wcisnąć ją w warzywa) i wbijamy jajka.

  5. Wsadzamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do ścięcia białka 15 min 160 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 4 dni temu Bardzo fajny przepis i jakże inny smak jajek.
Na ( u nas )) późne śniadanie przepis idealny :D
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń