Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zapiekanka makaronowa.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 451
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 37
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5691
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 968
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38445
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 451
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 37
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5691
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 968
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38445
Składniki
Makaron gotujemy przez kilka minut w osolonym wrzątku, odcedzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, chwilę podsmażamy, mieszając by się nie przypaliła. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, smażymy 1 min, po czym zalewamy gorącym bulionem, dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę, marchew i posiekaną bazylię. Gotujemy pod przykryciem przez 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Szynkę rwiemy na mniejsze kawałki, układamy na makaronie, zalewamy całość sosem, posypujemy startym serem. Zapiekamy 25 min w temperaturze 180°C. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.