Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, sycąca, bezmięsna zapiekanka ze słodkich ziemniaków. Dla mnie jako danie główne, dla innych jako dodatek do obiadu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 127
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4190
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 127
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4190
Składniki
Naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pieczenia. Obierz słodkie ziemniaki i pokrój w cieniutkie plastry, cebulę również pokrój w plastry, czosnek posiekaj.
Plasterki ziemniaków ustaw w naczyniu ( jak na zdjęciu). Plasterki cebuli włóż pomiędzy ziemniaki, najlepiej tak, żeby nie wystawały, ponieważ podczas pieczenia cebula szybko się przypala. Posiekany czosnek włóż w wolne miejsca pomiędzy plasterkami ziemniaków.
Posmaruj masłem, najlepiej pędzelkiem, polej oliwą. W kubeczku wymieszaj widelcem mleko i śmietanę, polej po ziemniakach. Posyp świeżymi ziołami i przyprawami. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni godzinę lub do momentu gdy skórka będzie przyrumieniona. Smacznego!