Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z takiego połączenia wyszła nam zupa iście chłopska...swojskie smaki, boczek, kasza...pożywna, a jednak lekka.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 859
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 153
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9268
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 859
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 153
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9268
Składniki
Marchew obieramy, kroimy w talarki. Seler i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pora kroimy w piórka. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojony w kostkę boczek, kminek, zrumieniamy, dodajemy warzywa i przez 5 min smażymy, cały czas mieszając. Zalewamy gorącą wodą (1,2 l), wrzucamy kaszę i gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną kozieradką. Podajemy z posiekanym koperkiem.