Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elegancka i pyszna zupa krem ze szparagów podana z łyżką pesto z pietruszki i orzechów włoskich
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1537
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1120
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 133
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1537
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1120
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 133
Składniki
Szparagi obrać, odciąć stwardniałe końcówki, pokroić na kawałki. Obrać ziemniaki i pokroić na kawałki. Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i pora, a gdy zmiękną zalać wywarem i zagotować. Dodać szparagi i ziemniaki. Gotować ok 20 minut aż wszystkie warzywa zmiękną.
Składniki na pesto umieścić w robocie kuchennym ( albo blenderze) i zmiksować na gładkie pesto, doprawić solą i pieprzem
Zupę miksować na gładki krem. Do zmiksowanej zupy dodać śmietanę i podgrzać ( nie dopuścić do zagotowania), doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z pietruszkowym pesto.