Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elegancka i pyszna zupa krem ze szparagów podana z łyżką pesto z pietruszki i orzechów włoskich
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326284
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12046
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16722
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5431
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326284
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12046
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16722
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5431
Składniki
Szparagi obrać, odciąć stwardniałe końcówki, pokroić na kawałki. Obrać ziemniaki i pokroić na kawałki. Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i pora, a gdy zmiękną zalać wywarem i zagotować. Dodać szparagi i ziemniaki. Gotować ok 20 minut aż wszystkie warzywa zmiękną.
Składniki na pesto umieścić w robocie kuchennym ( albo blenderze) i zmiksować na gładkie pesto, doprawić solą i pieprzem
Zupę miksować na gładki krem. Do zmiksowanej zupy dodać śmietanę i podgrzać ( nie dopuścić do zagotowania), doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z pietruszkowym pesto.