Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Elegancka i pyszna zupa krem ze szparagów podana z łyżką pesto z pietruszki i orzechów włoskich
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 447
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 153
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5550
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1123
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 451
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1251
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 447
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 153
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5550
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1123
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 451
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1251
Składniki
Szparagi obrać, odciąć stwardniałe końcówki, pokroić na kawałki. Obrać ziemniaki i pokroić na kawałki. Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę i pora, a gdy zmiękną zalać wywarem i zagotować. Dodać szparagi i ziemniaki. Gotować ok 20 minut aż wszystkie warzywa zmiękną.
Składniki na pesto umieścić w robocie kuchennym ( albo blenderze) i zmiksować na gładkie pesto, doprawić solą i pieprzem
Zupę miksować na gładki krem. Do zmiksowanej zupy dodać śmietanę i podgrzać ( nie dopuścić do zagotowania), doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z pietruszkowym pesto.