Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-09-2016
Rozgrzewająca, sycąca zupa krem z marchewki z dodatkiem mleka kokosowego, imbiru oraz chilli.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3505
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 236
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3505
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 236
Składniki
Marchewkę obrać, odciąć końce i poprzekrawać na pół. Do brytfanki dodać marchew, czosnek w łupince, cebule, imbir i zapiekać w piekarniku ok 40 min w temperaturze 175 stopni.
W dużym garnku roztopić masło i dodać upieczone obrane i pokrojone warzywa i przez 5 min jeszcze przesmażać. Następnie zalać je wcześniej przygotowanym bulionem. Po zagotowaniu zblendować składniki do uzyskania jednolitej masy. Gdyby zupa była dla nas za gęsta można dodać więcej bulionu lub przegotowanej wody.
Na końcu dodać mleko kokosowe, doprawić solą, pieprzem oraz chilli jeśli chcemy mieć ostrzejszą wersję zupy. Podawać z prażonymi migdałami albo orzeszkami niesolonymi ziemnymi. SMACZNEGO !!! :)