Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-09-2016
Rozgrzewająca, sycąca zupa krem z marchewki z dodatkiem mleka kokosowego, imbiru oraz chilli.
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 170
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 962
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3105
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3173
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 170
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 962
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3105
Składniki
Marchewkę obrać, odciąć końce i poprzekrawać na pół. Do brytfanki dodać marchew, czosnek w łupince, cebule, imbir i zapiekać w piekarniku ok 40 min w temperaturze 175 stopni.
W dużym garnku roztopić masło i dodać upieczone obrane i pokrojone warzywa i przez 5 min jeszcze przesmażać. Następnie zalać je wcześniej przygotowanym bulionem. Po zagotowaniu zblendować składniki do uzyskania jednolitej masy. Gdyby zupa była dla nas za gęsta można dodać więcej bulionu lub przegotowanej wody.
Na końcu dodać mleko kokosowe, doprawić solą, pieprzem oraz chilli jeśli chcemy mieć ostrzejszą wersję zupy. Podawać z prażonymi migdałami albo orzeszkami niesolonymi ziemnymi. SMACZNEGO !!! :)