Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa z grzybami leśnymi

Zupa pieczarkowa z grzybami leśnymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 2186

Dodano:

Odsłon: 3473

Bezmięsna pieczarkowa z leśnym akcentem dla wzmocnienia aromatu.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z włoszczyzny, cebuli i wody oraz przypraw gotujemy bulion.

  2. Wyciągamy liście, reszta zostaje (możecie wyjąć ziele, jeśli ktoś nie lubi, albo dał za dużo, aby nie zdominowało zupy).

  3. Dodajemy namoczone wcześniej grzyby leśne (chyba, że macie świeże, to bez moczenia).

  4. W tym samym czasie umyte i pokrojone na plastry pieczarki podsmażamy na maśle, solimy by puściły sok.

  5. Do zupy dodajemy 2/3 pieczarek, wszystko razem miksujemy.

  6. Zabielamy zupę śmietaną z mąką, dokładamy pozostałe pieczarki dla dekoracji.

  7. Zupę podajemy z makaronem, można posypać koperkiem. :)

  8. Dobra rada: jeśli zdarzyło się wam przesolić, albo chcecie by zupa była gęstsza, przed zmiksowaniem można dodać surowego ziemniaka i ugotować go w wywarze. Pozdrawiam!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń