Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie jesienno-zimowym na obiad często przygotowuję takie właśnie zupy- gęste, sycące i ostre. Działają one bardzo rozgrzewająco. Zupa węgierska inaczej nazywana jest zupą gulaszową lub bograczem.
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 58
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 83
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20342
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 257
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 285
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 58
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 83
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20342
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 257
Ta wersja makaronu, to jest trochę cięższa niż poprzednia, ale jeśli chodzi o...
Odsłon: 285
Składniki
Mięso dokładnie umyj i pokrój w kostkę. Posyp ostrą i słodką papryką. Dokładnie wymieszaj.
Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Obrany czosnek pokrój w cienkie plasterki.
Czosnek i cebulę podsmaż na maśle na złoty kolor. Dołóż mięso, ziele angielskie i liście laurowe. Smaż ok. 10 minut. Zawartość patelni przełóż do garnka. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę. Dorzuć pokrojone pomidory (razem z sokiem z puszki). Dolej 5 szklanek wody. Gotuj na małym ogniu do czasu aż mięso przestanie być surowe. Obrane ziemniaki umyj i pokrój w kostkę. Dodaj do zupy. Gotuj do czasu aż ziemniaki się ugotują. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.