Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie jesienno-zimowym na obiad często przygotowuję takie właśnie zupy- gęste, sycące i ostre. Działają one bardzo rozgrzewająco. Zupa węgierska inaczej nazywana jest zupą gulaszową lub bograczem.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35989
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1306
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35989
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1306
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
        
        
                Składniki
Mięso dokładnie umyj i pokrój w kostkę. Posyp ostrą i słodką papryką. Dokładnie wymieszaj.
Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Obrany czosnek pokrój w cienkie plasterki.
Czosnek i cebulę podsmaż na maśle na złoty kolor. Dołóż mięso, ziele angielskie i liście laurowe. Smaż ok. 10 minut. Zawartość patelni przełóż do garnka. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę. Dorzuć pokrojone pomidory (razem z sokiem z puszki). Dolej 5 szklanek wody. Gotuj na małym ogniu do czasu aż mięso przestanie być surowe. Obrane ziemniaki umyj i pokrój w kostkę. Dodaj do zupy. Gotuj do czasu aż ziemniaki się ugotują. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.