Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa węgierska

Zupa węgierska

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 2870

Dodano:

Odsłon: 6188

W sezonie jesienno-zimowym na obiad często przygotowuję takie właśnie zupy- gęste, sycące i ostre. Działają one bardzo rozgrzewająco. Zupa węgierska inaczej nazywana jest zupą gulaszową lub bograczem.

Przygotowanie

  1. Mięso dokładnie umyj i pokrój w kostkę. Posyp ostrą i słodką papryką. Dokładnie wymieszaj.

  2. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

  3. Obrany czosnek pokrój w cienkie plasterki.

  4. Czosnek i cebulę podsmaż na maśle na złoty kolor. Dołóż mięso, ziele angielskie i liście laurowe. Smaż ok. 10 minut. Zawartość patelni przełóż do garnka. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę. Dorzuć pokrojone pomidory (razem z sokiem z puszki). Dolej 5 szklanek wody. Gotuj na małym ogniu do czasu aż mięso przestanie być surowe. Obrane ziemniaki umyj i pokrój w kostkę. Dodaj do zupy. Gotuj do czasu aż ziemniaki się ugotują. Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 grudnia 2017 Pycha, węgierskie dania z odrobiną ostrości, to jest TO :D Odpowiedzi: 3 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń