Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 466
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3079
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2165
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 10303
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 466
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3079
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2165
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 10303
Składniki
Z mąki, masła/margaryny, 4 żółtek i 8 dkg cukru pudru zagnieść kruche ciasto, rozwałkować i wykrawać z niego kieliszkiem lub literatką ciasteczka. Z reszty cukru pudru i 2 białek ubić lukier. Wycięte krążki kłaść w niewielkich odstępach na blasze, smarować lukrem przy pomocy łyżeczki i piec w piekarniku w temperaturze ok. 170 st. C (termoobieg 150 st. C). Ciasteczka przekładać po dwa powidłami. Odstawić na kilka godzin przed podaniem.