Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza, prosta wilgotna babeczka. Idealnie sprawdzi się z kubkiem mleka bądź też kawy. Polecam ;)
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 153
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2410
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 6923
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 144
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 153
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2410
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 6923
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 144
Składniki
Mleko, masło, cukier kryształ i cukier waniliowy umieścić w garnuszku i całość gotować do czasu, aż masło i cukier się rozpuści, przestudzić.
. Następnie dodawać na przemian żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
. Białka ubić na sztywno i na sam koniec delikatnie wmieszać do masy.
Gotową masę wyłożyć do foremki na babkę (jeżeli używamy innej niż silikonowa należy ją dokładnie wysmarować masłem i obsypać bułką tartą), piec w temperaturze 170 stopni przez około 60 minut.
Po wystudzeniu obsypać cukrem pudrem. Smacznego;)