Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza, prosta wilgotna babeczka. Idealnie sprawdzi się z kubkiem mleka bądź też kawy. Polecam ;)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12832
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5733
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7238
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12832
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5733
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7238
Składniki
Mleko, masło, cukier kryształ i cukier waniliowy umieścić w garnuszku i całość gotować do czasu, aż masło i cukier się rozpuści, przestudzić.
. Następnie dodawać na przemian żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
. Białka ubić na sztywno i na sam koniec delikatnie wmieszać do masy.
Gotową masę wyłożyć do foremki na babkę (jeżeli używamy innej niż silikonowa należy ją dokładnie wysmarować masłem i obsypać bułką tartą), piec w temperaturze 170 stopni przez około 60 minut.
Po wystudzeniu obsypać cukrem pudrem. Smacznego;)