Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecają się świetne babeczki z dodatkiem twarogu z żółtkiem i plasterkami jabłek, zaciekawił was pomysł ? więc zapraszam na blog gdzie znajdziecie szczegółowy opis
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 993
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1323
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 305
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6223
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 993
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 39
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1323
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 305
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6223
Składniki
Przygotować składniki oraz twaróg z żółtkiem i cukrem rozgniatając dodać śmietanę, odstawić i przygotować jabłko pokroić je obrane na małe kawałeczki
Do formy na babeczki dodać papierowe foremki i w nie układać kwadraty ciasta francuskiego ponacinanego w każdym boku, sklejać je formując okrąg a następnie nakładać twarogu tyle aby starczyło do wszystkich a wychodzi ich 12 sztuk
Przygotowane już babeczki z twarogiem, jabłkami i kapelusikiem z ciasta francuskiego wstawić do nagrzanego na 200 stopni piekarnika i piec 30 - 35 minut do ładnego zarumienienia