Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polecam dwukolorowe babeczki. Proste w wykonaniu, szybko się je robi , ale przede wszystkim są bardzo smaczne i nie wymagają pieczenia.
szklaneczki, mikser,
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na...
Odsłon: 40
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 255
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 181
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na...
Odsłon: 40
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 255
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 181
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cały czas miksując dodać maślankę a na sam koniec olej. Całość dokładnie zmiksować do połączenia składników. Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać kakao + startą czekoladę. Do szklaneczek odpornych na ciepło wlać część ciasto jasne a w środek cienkim strumykiem wlać ciasto czekoladowe.(ciasta powinno być do połowy szklaneczki). Babeczki w szklaneczkach wkładać do gotującej wody i gotować sprawdzając patyczkiem tak długo dopóki patyczek nie będzie suchy. Gotujemy pod przykryciem lekko uchylając przykrywkę. Woda ma zakrywać szklaneczki ponad połowę.