Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Polecam dwukolorowe babeczki. Proste w wykonaniu, szybko się je robi , ale przede wszystkim są bardzo smaczne i nie wymagają pieczenia.
szklaneczki, mikser,
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 101
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2633
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107181
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2076
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 101
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2633
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107181
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2076
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cały czas miksując dodać maślankę a na sam koniec olej. Całość dokładnie zmiksować do połączenia składników. Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać kakao + startą czekoladę. Do szklaneczek odpornych na ciepło wlać część ciasto jasne a w środek cienkim strumykiem wlać ciasto czekoladowe.(ciasta powinno być do połowy szklaneczki). Babeczki w szklaneczkach wkładać do gotującej wody i gotować sprawdzając patyczkiem tak długo dopóki patyczek nie będzie suchy. Gotujemy pod przykryciem lekko uchylając przykrywkę. Woda ma zakrywać szklaneczki ponad połowę.