Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra babka cytrynowa . Do jej wykonania używa się rozpuszczonego , gorącego masła i to sprawia ,że ciasto jest bardzo delikatne i pyszne.
Prosta do przygotowania, pełna smaku i warzyw sałatka z ogórków, która idealn...
Odsłon: 137
Papryka marynowana to doskonały dodatek do kanapek, sałatek i również dekora...
Odsłon: 177
Faszerowana cukinia to jedno z pyszniejszych dań, które przygotowuję latem. W...
Odsłon: 349
Pierś z kurczaka smażymy i polewamy sosem serowo -szpinakowym. Sos jest przep...
Odsłon: 1852
Prosta do przygotowania, pełna smaku i warzyw sałatka z ogórków, która idealn...
Odsłon: 137
Papryka marynowana to doskonały dodatek do kanapek, sałatek i również dekora...
Odsłon: 177
Faszerowana cukinia to jedno z pyszniejszych dań, które przygotowuję latem. W...
Odsłon: 349
Pierś z kurczaka smażymy i polewamy sosem serowo -szpinakowym. Sos jest przep...
Odsłon: 1852
Składniki
Jajka ubijamy na jasny ,puszysty krem dodając Partiami cukier .Następnie dodajemy , w trzech częściach Obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i Miksujemy tylko połączenia się składników.Masło Roztapiamy i jeszcze ciepłe dodajemy do ciasta ,miksujemy. Sok i skórkę dodajemy na końcu ,miksujemy krótko i Ciasto przelewamy do foremki natłuszczonej i wysypanej Bułką tartą.Pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut. Po przestygnięciu można polukrować lub posypać cukrem pudrem.