Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka to ciasto które zawsze gości na świątecznym stole. Tą babkę wykona każdy , udaje się zawsze i równie zawsze super smakuje. Zachwyca delikatnością i aromatem. Przygotowana również nie formie dla babki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Cytrynę umyć, wycisnąć sok. Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka , białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubić na sztywno, ubijając dalej dodawać stopniowo po 1 żółtku i olej. Na koniec dodać sok z cytryny oraz mąki z proszkiem i wymieszać.
Keksówkę nasmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni, wstawić i piec 40 minut lub suchego patyczka. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub polukrować.