Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka to ciasto które zawsze gości na świątecznym stole. Tą babkę wykona każdy , udaje się zawsze i równie zawsze super smakuje. Zachwyca delikatnością i aromatem. Przygotowana również nie formie dla babki.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 427
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 33
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 63
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 95
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 427
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 33
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 63
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 95
Składniki
Cytrynę umyć, wycisnąć sok. Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka , białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubić na sztywno, ubijając dalej dodawać stopniowo po 1 żółtku i olej. Na koniec dodać sok z cytryny oraz mąki z proszkiem i wymieszać.
Keksówkę nasmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni, wstawić i piec 40 minut lub suchego patyczka. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub polukrować.