Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka to ciasto które zawsze gości na świątecznym stole. Tą babkę wykona każdy , udaje się zawsze i równie zawsze super smakuje. Zachwyca delikatnością i aromatem. Przygotowana również nie formie dla babki.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13099
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1337
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39547
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13099
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1337
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39547
Składniki
Cytrynę umyć, wycisnąć sok. Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka , białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubić na sztywno, ubijając dalej dodawać stopniowo po 1 żółtku i olej. Na koniec dodać sok z cytryny oraz mąki z proszkiem i wymieszać.
Keksówkę nasmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni, wstawić i piec 40 minut lub suchego patyczka. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub polukrować.