Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne połączenie czekolady i malin. Polecam.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457193
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1320
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2170
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457193
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1320
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2170
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 534
Składniki
Masło i czekoladę rozpuść i wystudź. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj wystudzone masło z czekoladą, mleko oraz mąkę przesianą z proszkiem i kakao. Wymieszaj.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wlej połowę ciasta ułóż maliny i zalej pozostałym ciastem. Piecz około 40 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka.
Czekoladę ze śmietaną rozpuścić w kąpieli wodnej i polej upieczoną i wystudzoną babkę.