Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne połączenie czekolady i malin. Polecam.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 517
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10410
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13470
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2728
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 517
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10410
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13470
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2728
Składniki
Masło i czekoladę rozpuść i wystudź. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj wystudzone masło z czekoladą, mleko oraz mąkę przesianą z proszkiem i kakao. Wymieszaj.
Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wlej połowę ciasta ułóż maliny i zalej pozostałym ciastem. Piecz około 40 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka.
Czekoladę ze śmietaną rozpuścić w kąpieli wodnej i polej upieczoną i wystudzoną babkę.