Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta babka zawsze się udaje. Prosty przepis na ciasto wielkanocne.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1864
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8415
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 791
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254210
Polecam.
Odsłon: 1518
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1864
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8415
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 791
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254210
Polecam.
Odsłon: 1518
Składniki
Wykonanie: Drożdże, 2 łyżki mąki, 2 łyżki cukru wraz ze szczyptą soli wymieszać w ¼ szklance ciepłego mleka i odstawić w ciepłe miejsce. W między czasie roztopić masło i ostudzić, a żółtka utrzeć z pozostałym cukrem. Do wyrośniętego rozczynu wsypać mąkę, wlać mleko i połączyć z żółtkami. Wyrobić ciasto, dodać ostudzone masło, jeszcze chwilę wyrobić, nakryć ścierką i odstawić ponownie w ciepłe miejsce na pół godziny. Gdy ciasto podwoi objętość przełożyć połowę ciasta do przygotowanej foremki z kominkiem i nałożyć łyżką wkoło konfiturę. Przykryć resztą ciasta i odstawić ponownie na pół godziny. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut, po upieczeniu posypać cukrem pudrem.