Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybką i prostą babkę dwukolorową, zrobisz ja w kilka minut.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 81
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2637
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1738
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 81
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2637
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1738
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj roztopione wystudzone masło oraz przesiane obie mąki z proszkiem , na koniec dodaj ubitą na sztywno pianę z białek ze szczyptą soli . Delikatnie wymieszaj.
Ciasto podziel na pół , do jednej części dodaj łyżkę kakao a do drugiej łyżkę mąki . Silikonową foremkę na babkę posmaruj cienko olejem i wlewaj na przemian ciasto jasne i ciemne aż do wyczerpania ciasta.
Babkę piecz w 180 st. około 35 minut lub do suchego patyczka po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .