Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybką i prostą babkę dwukolorową, zrobisz ja w kilka minut.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1023
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 109
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1147
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 202
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1023
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 109
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1147
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 202
Składniki
Żółtka oddziel od białek . Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj roztopione wystudzone masło oraz przesiane obie mąki z proszkiem , na koniec dodaj ubitą na sztywno pianę z białek ze szczyptą soli . Delikatnie wymieszaj.
Ciasto podziel na pół , do jednej części dodaj łyżkę kakao a do drugiej łyżkę mąki . Silikonową foremkę na babkę posmaruj cienko olejem i wlewaj na przemian ciasto jasne i ciemne aż do wyczerpania ciasta.
Babkę piecz w 180 st. około 35 minut lub do suchego patyczka po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .