Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,zdrowa i aromatyczna babka, idealna na rodzinne spotkanie. Wybornie smakuje zarówno do kawy jak i herbaty.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 434
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6635
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 181
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 434
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6635
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 181
Składniki
Dynię obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie odcisnąć z nadmiaru soku. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sito. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na kogel model. Dalej ubijając wlewamy powoli olej . Na koniec wsypujemy mąkę , proszek do pieczenia, oraz sodę. Powoli mieszamy aż do połączenia się wszystkich składników. Ciasto wylewamy do uprzednio wysmarowanej margaryną formy z kominem o średnicy 22 centymetrów. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w temperaturze 180 C, przez 40 minut. Po upieczeniu , wyjmujemy z piekarnika aby przestygło.
Przestudzoną babkę wyjmujemy z formy i posypujemy cukrem pudrem.