Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,zdrowa i aromatyczna babka, idealna na rodzinne spotkanie. Wybornie smakuje zarówno do kawy jak i herbaty.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19237
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13032
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1674
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232111
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19237
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13032
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1674
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232111
Składniki
Dynię obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie odcisnąć z nadmiaru soku. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sito. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na kogel model. Dalej ubijając wlewamy powoli olej . Na koniec wsypujemy mąkę , proszek do pieczenia, oraz sodę. Powoli mieszamy aż do połączenia się wszystkich składników. Ciasto wylewamy do uprzednio wysmarowanej margaryną formy z kominem o średnicy 22 centymetrów. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika w temperaturze 180 C, przez 40 minut. Po upieczeniu , wyjmujemy z piekarnika aby przestygło.
Przestudzoną babkę wyjmujemy z formy i posypujemy cukrem pudrem.