Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto o aromacie piernika z bakaliami. Babka długo utrzymuje wilgotność.
Prosta do przygotowania, pożywna, pełna smaku i warzyw zupa z dodatkiem delik...
Odsłon: 34
To lekki i pyszny deser, który wszystkim przypadnie do gustu. Jest prosty do...
Odsłon: 47
Najprostsze na świecie babeczki kakaowo-waniliowe. Mimo iż są proste i szybki...
Odsłon: 31
Takie ziemniaki mogą być bazą drugiego dania lub stanowić samodzielną przekąs...
Odsłon: 53
Spróbuj wyjątkowej alternatywy dla tradycyjnego bigosu i przygotuj bigos ze s...
Odsłon: 630
Prosta do przygotowania, pożywna, pełna smaku i warzyw zupa z dodatkiem delik...
Odsłon: 34
To lekki i pyszny deser, który wszystkim przypadnie do gustu. Jest prosty do...
Odsłon: 47
Najprostsze na świecie babeczki kakaowo-waniliowe. Mimo iż są proste i szybki...
Odsłon: 31
Takie ziemniaki mogą być bazą drugiego dania lub stanowić samodzielną przekąs...
Odsłon: 53
Spróbuj wyjątkowej alternatywy dla tradycyjnego bigosu i przygotuj bigos ze s...
Odsłon: 630
Składniki
Okrągła blaszka 21-22 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą.. Mąkę mieszamy z kakao i przyprawą. Rodzynki moczymy w gorącej wodzie z dodatkiem aromatu, orzechy siekamy. Miękką margarynę ucieramy z cukrem, jajkiem i dżemem na gładką masę. Stopniowo dodajemy 3/4 mąki i całe mleko. Sodę mieszamy z pozostałą mąką i dodajemy do ciasta. Na koniec dodajemy bakalie. Dokładnie mieszamy i szybko przelewamy ciasto do blaszki. Pieczemy w 180 C około 60 minut.