Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i pyszne ciasto z owocami zarówno świeżymi jak i mrożonymi.
Polecam.
Odsłon: 217
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 17
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 243
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7978
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1408
Polecam.
Odsłon: 217
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 17
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 243
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7978
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1408
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym ok. 3 minut aż zrobią się puszyste. Ciągle miksując dodajemy olej. Następnie na zmianę dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenie i jogurt. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia ( u mnie keksówka o wymiarach 30/11cm). Wierzch posypujemy umytymi i osuszonymi borówkami lekko oprószonymi mąką, lub mrożonymi borówkami lekko oprószonymi mąką. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok godziny w 170 stopniach C, funkcja góra/dół (do suchego patyczka). Po wyjęciu i wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl