Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo mięciutka i puszysta, o cudnym zapachu pomarańczy z delikatną nutą migdałową. Prosta i szybka, u mnie rozeszła się jeszcze ciepła.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112818
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 112
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 246
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 378
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 658
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112818
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 112
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 246
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 378
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 658
Składniki
Masło ucieramy na puch z cukrem, a następnie dodajemy do niego jajka i 1/3 mąki.
Wszystko dokładnie miksujemy i dodajemy resztę mąki, tarą skórkę z pomarańczy, sok z cytryny, proszek do pieczenia, tarte migdały i jogurt.
Wszystko dokładnie ze sobą łączymy i wylewamy na foremkę do pieczenia babek wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą lub kaszą manną.
Babkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 170’C przez 50-60 minut. Po upieczeniu babkę wyjmujemy z foremki i studzimy ją na kratce.
Na jeszcze ciepłą babkę wylewamy lukier czyli cukier puder wymieszany z jogurtem.
Wierzch babki można udekorować kandyzowaną skórką pomarańczy. Smacznego !!!
;-D
;-)))