Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo mięciutka i puszysta, o cudnym zapachu pomarańczy z delikatną nutą migdałową. Prosta i szybka, u mnie rozeszła się jeszcze ciepła.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5365
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47814
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165673
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5365
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47814
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165673
Składniki
Masło ucieramy na puch z cukrem, a następnie dodajemy do niego jajka i 1/3 mąki.
Wszystko dokładnie miksujemy i dodajemy resztę mąki, tarą skórkę z pomarańczy, sok z cytryny, proszek do pieczenia, tarte migdały i jogurt.
Wszystko dokładnie ze sobą łączymy i wylewamy na foremkę do pieczenia babek wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą lub kaszą manną.
Babkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 170’C przez 50-60 minut. Po upieczeniu babkę wyjmujemy z foremki i studzimy ją na kratce.
Na jeszcze ciepłą babkę wylewamy lukier czyli cukier puder wymieszany z jogurtem.
Wierzch babki można udekorować kandyzowaną skórką pomarańczy. Smacznego !!!
;-D
;-)))