Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo mięciutka i puszysta, o cudnym zapachu pomarańczy z delikatną nutą migdałową. Prosta i szybka, u mnie rozeszła się jeszcze ciepła.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 11
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 24
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2057
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 11
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 24
Przygotowywanie pierogów może być czasochłonne, ale z tym prostym farszem pój...
Odsłon: 2057
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 29
Składniki
Masło ucieramy na puch z cukrem, a następnie dodajemy do niego jajka i 1/3 mąki.
Wszystko dokładnie miksujemy i dodajemy resztę mąki, tarą skórkę z pomarańczy, sok z cytryny, proszek do pieczenia, tarte migdały i jogurt.
Wszystko dokładnie ze sobą łączymy i wylewamy na foremkę do pieczenia babek wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą lub kaszą manną.
Babkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 170’C przez 50-60 minut. Po upieczeniu babkę wyjmujemy z foremki i studzimy ją na kratce.
Na jeszcze ciepłą babkę wylewamy lukier czyli cukier puder wymieszany z jogurtem.
Wierzch babki można udekorować kandyzowaną skórką pomarańczy. Smacznego !!!
;-D
;-)))