Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo mięciutka i puszysta, o cudnym zapachu pomarańczy z delikatną nutą migdałową. Prosta i szybka, u mnie rozeszła się jeszcze ciepła.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 232
Przepis dnia
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 43590
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 261
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 232
Przepis dnia
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 43590
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 261
Składniki
Masło ucieramy na puch z cukrem, a następnie dodajemy do niego jajka i 1/3 mąki.
Wszystko dokładnie miksujemy i dodajemy resztę mąki, tarą skórkę z pomarańczy, sok z cytryny, proszek do pieczenia, tarte migdały i jogurt.
Wszystko dokładnie ze sobą łączymy i wylewamy na foremkę do pieczenia babek wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą lub kaszą manną.
Babkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 170’C przez 50-60 minut. Po upieczeniu babkę wyjmujemy z foremki i studzimy ją na kratce.
Na jeszcze ciepłą babkę wylewamy lukier czyli cukier puder wymieszany z jogurtem.
Wierzch babki można udekorować kandyzowaną skórką pomarańczy. Smacznego !!!
;-D
;-)))