Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest smaczna i łatwa do wykonania.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1813
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8377
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 760
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253536
Polecam.
Odsłon: 1465
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1813
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8377
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 760
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253536
Polecam.
Odsłon: 1465
Składniki
Margarynę ucieramy z aromatem, solą, cukrem i cukrem waniliowym na jasną masę. Do masy dodajemy stopniowo po 1 jajku, miksujemy. Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy. Mikser ustawiamy na wolne obroty i stopniowo dodajemy mąkę z mlekiem. Miksujemy do połączenia składników. Formę do babki o średnicy 26 cm smarujemy margaryną, posypujemy bułką tartą, wlewamy 2/3 ciasta. Do pozostałej części ciasta dodajemy kakao, cukier i mleko, mieszamy i wykładamy na ciasto jasne. Widelcem robimy szlaczki żeby częściowo ciasta się pomieszały. Pieczemy w temperaturze 180 stopni 50 minut. Upieczoną babkę pozostawiamy w piekarniku na 10-15 minut, studzimy na kratce. Ostudzoną babkę możemy polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi lub posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!