Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna babka na stół wigilijny.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Składniki
Wykonanie: Batata dobrze wyszorować, ugotować, obrać ze skórki i zmiksować. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać2 łyżki mąki pszennej, łyżeczkę cukru, wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Margarynę rozpuścić i przestudzić. W misce wymieszać obie mąki ze szczyptą soli, cukrem waniliowym. Dodać żółtka, batata oraz rozczyn drożdżowy i lekko wymieszać. Dodać przestudzoną margarynę i rodzynki. Dokładnie wyrobić ciasto i ponownie odstawić na 30 minut do podrośnięcia. Ponownie je zagnieść i przełożyć do natłuszczonej formy i odłożyć na 30 minut do wyrośnięcia. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.