Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna babka na stół wigilijny.
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 54
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 92
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 163
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 128
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 54
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 92
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 163
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 128
Składniki
Wykonanie: Batata dobrze wyszorować, ugotować, obrać ze skórki i zmiksować. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać2 łyżki mąki pszennej, łyżeczkę cukru, wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Margarynę rozpuścić i przestudzić. W misce wymieszać obie mąki ze szczyptą soli, cukrem waniliowym. Dodać żółtka, batata oraz rozczyn drożdżowy i lekko wymieszać. Dodać przestudzoną margarynę i rodzynki. Dokładnie wyrobić ciasto i ponownie odstawić na 30 minut do podrośnięcia. Ponownie je zagnieść i przełożyć do natłuszczonej formy i odłożyć na 30 minut do wyrośnięcia. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.