Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna babka na stół wigilijny.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336552
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3239
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422303
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2315
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336552
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3239
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422303
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2315
Składniki
Wykonanie: Batata dobrze wyszorować, ugotować, obrać ze skórki i zmiksować. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać2 łyżki mąki pszennej, łyżeczkę cukru, wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Margarynę rozpuścić i przestudzić. W misce wymieszać obie mąki ze szczyptą soli, cukrem waniliowym. Dodać żółtka, batata oraz rozczyn drożdżowy i lekko wymieszać. Dodać przestudzoną margarynę i rodzynki. Dokładnie wyrobić ciasto i ponownie odstawić na 30 minut do podrośnięcia. Ponownie je zagnieść i przełożyć do natłuszczonej formy i odłożyć na 30 minut do wyrośnięcia. Następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.