Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik w nietypowym kształcie. Upiekłam go w formie do babki zamiast keksówki i tak oto powstała babka piernikowa. :-) Wilgotna i smaczny, bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Ciasta z miodem (czyli tradycyjny piernik) potrzebują czasu by zmięknąć, to jest miękkie od razu. Upieczone dzień przed Świętami będzie doskonałe. Polecane dla kulinarnych leniuszków. ;-)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 203
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 203
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem..
Pieczemy w temperaturze 180 stopni, z termoobiegiem przez około 40 minut.
Polewamy rozpuszczoną czekolady. Układamy kandyzowane wiśnie.