Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1801
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8365
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253409
Polecam.
Odsłon: 1457
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1801
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8365
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253409
Polecam.
Odsłon: 1457
Składniki
3 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i przestudzić.
Maślankę wlać do naczynia i ok 2 min miksować.Następnie wlać do niej troszkę więcej niż połowę wystudzonej galaretki.
Połowę masy maślankowej wylać na blachę i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Brzoskwinie odsączyć,odłożyć 2-3 połówki, pociąć w kosteczkę i odłożyć a resztę owocu razem z sokiem zmiażdżyć blenderem na mus dodając resztę wystygłej galaretki.Wylać cała masę na zastygłą maślankę i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Następnie na zastygła masę brzoskwiniową wylać resztę maślanki z galaretką i znów do lodówki by zastygło.W tym czasie rozpuścić czwartą galaretkę według przepisu na opakowaniu i wystudzić.
Na zastygnięty wierzch ułożyć pocięte w drobną kostkę brzoskwinie i zalać rozpuszczoną czwartą galaretką.Wstawić do lodówki.Smacznego.