Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1059
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5618
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8737
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18054
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1059
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5618
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8737
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18054
Składniki
3 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i przestudzić.
Maślankę wlać do naczynia i ok 2 min miksować.Następnie wlać do niej troszkę więcej niż połowę wystudzonej galaretki.
Połowę masy maślankowej wylać na blachę i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Brzoskwinie odsączyć,odłożyć 2-3 połówki, pociąć w kosteczkę i odłożyć a resztę owocu razem z sokiem zmiażdżyć blenderem na mus dodając resztę wystygłej galaretki.Wylać cała masę na zastygłą maślankę i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Następnie na zastygła masę brzoskwiniową wylać resztę maślanki z galaretką i znów do lodówki by zastygło.W tym czasie rozpuścić czwartą galaretkę według przepisu na opakowaniu i wystudzić.
Na zastygnięty wierzch ułożyć pocięte w drobną kostkę brzoskwinie i zalać rozpuszczoną czwartą galaretką.Wstawić do lodówki.Smacznego.