Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , aromatyczna , wprost na Wielkanoc.
Forma na babkę , garnek, robot
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 73
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 160
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1232
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 493
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 73
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 160
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1232
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 493
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia , mielonymi pistacjami. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem, dodać pastę pistacjową , a następnie dodawać partiami produkty sypkie oraz olej cały czas mieszając, do wyczerpania składników. Na koniec dodać czekolady.
Foremkę z kominem o średnicy 23 cm wysmarować tłuszczem. Ciasto wymieszać z czekoladą , wlać do foremki.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni , wstawić ciasto i piec 50 minut lub suchego patyczka.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.