Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , aromatyczna , wprost na Wielkanoc.
Forma na babkę , garnek, robot
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17623
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15261
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4959
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8999
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17623
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1765
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15261
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4959
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8999
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia , mielonymi pistacjami. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem, dodać pastę pistacjową , a następnie dodawać partiami produkty sypkie oraz olej cały czas mieszając, do wyczerpania składników. Na koniec dodać czekolady.
Foremkę z kominem o średnicy 23 cm wysmarować tłuszczem. Ciasto wymieszać z czekoladą , wlać do foremki.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni , wstawić ciasto i piec 50 minut lub suchego patyczka.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.