Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , aromatyczna , wprost na Wielkanoc.
Forma na babkę , garnek, robot
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 917
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 299
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 18336
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 917
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 299
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 18336
Składniki
Mąki przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia , mielonymi pistacjami. Jajka wybić , ubić na puszysto z cukrem, dodać pastę pistacjową , a następnie dodawać partiami produkty sypkie oraz olej cały czas mieszając, do wyczerpania składników. Na koniec dodać czekolady.
Foremkę z kominem o średnicy 23 cm wysmarować tłuszczem. Ciasto wymieszać z czekoladą , wlać do foremki.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni , wstawić ciasto i piec 50 minut lub suchego patyczka.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.