Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10951
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4872
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1001
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9421
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10951
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4872
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1001
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9421
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1401
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę, po czym dodajemy jajka (po jednym). Wsypujemy porcjami mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy około 5 minut. Dodajemy mleko i chwilę miksujemy. Wlewamy do formy o średnicy 21-25 cm. Pieczemy 50 minut w 170-180 st. C (piekarnik elektryczny), 200-210 st. C (piekarnik gazowy). Proszę wziąść pod uwagę rodzaj posiadanego piekarnika, jeśli chcemy mieć dobre ciasto.