Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze ciasto jakie samodzielnie upiekłam. I chyba dlatego mam do tej babki taki sentyment. :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11932
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16350
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5235
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11932
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16350
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5235
Składniki
Masło, żółtka, cukier ucieramy jak na babkę. Dodajemy olej, ocet, mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubijamy pianę z białek, która dodajemy do masy.
Ciasto dzielimy na 3 części i : 1) do pierwszej części dodajemy 3/4 szklanki maki 2) do drugiej części dodajemy 2 łyżki kakao 3) do trzeciej części dodajemy łyżkę mąki I dokładnie każdą część mieszamy.
Następnie przygotowane masy wylewamy kolejno do formy. Ciasto pieczemy przez ok.45 minut w temp.180*C.