Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze ciasto jakie samodzielnie upiekłam. I chyba dlatego mam do tej babki taki sentyment. :)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Masło, żółtka, cukier ucieramy jak na babkę. Dodajemy olej, ocet, mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubijamy pianę z białek, która dodajemy do masy.
Ciasto dzielimy na 3 części i : 1) do pierwszej części dodajemy 3/4 szklanki maki 2) do drugiej części dodajemy 2 łyżki kakao 3) do trzeciej części dodajemy łyżkę mąki I dokładnie każdą część mieszamy.
Następnie przygotowane masy wylewamy kolejno do formy. Ciasto pieczemy przez ok.45 minut w temp.180*C.