Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwsze ciasto jakie samodzielnie upiekłam. I chyba dlatego mam do tej babki taki sentyment. :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4176
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11457
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6550
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5499
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13584
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5371
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4176
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11457
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6550
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5499
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13584
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5371
Składniki
Masło, żółtka, cukier ucieramy jak na babkę. Dodajemy olej, ocet, mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubijamy pianę z białek, która dodajemy do masy.
Ciasto dzielimy na 3 części i : 1) do pierwszej części dodajemy 3/4 szklanki maki 2) do drugiej części dodajemy 2 łyżki kakao 3) do trzeciej części dodajemy łyżkę mąki I dokładnie każdą część mieszamy.
Następnie przygotowane masy wylewamy kolejno do formy. Ciasto pieczemy przez ok.45 minut w temp.180*C.