Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki tej polewie babka dłużej utrzymuje świeżość.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1326
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1791
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 246
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 571
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1326
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1791
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 246
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 571
Składniki
Do garnka włożyć masło, wsypać cukier i dodać wodę. Podgrzewać i mieszać na wolnym ogniu, aż do zagotowania. Odlać 1/2 szklanki powstałej masy. Resztę w garnku przestudzić. Jak już masa będzie chłodna, dodawać stopniowo mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajka i alkohol. Miksować. Powstałe ciasto przelać do foremki na babkę wysmarowanej masłem Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min. Po wyjęciu przestudzić na kratce. Chłodne ciasto polać masą odlaną wcześniej do szklanki. Masa zastygnie i powstanie ,,szklana,, skorupka. Smacznego. Uwaga - w babce dla dzieci pominąć alkohol.