Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki tej polewie babka dłużej utrzymuje świeżość.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10959
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 209
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 365
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10959
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 209
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 365
Składniki
Do garnka włożyć masło, wsypać cukier i dodać wodę. Podgrzewać i mieszać na wolnym ogniu, aż do zagotowania. Odlać 1/2 szklanki powstałej masy. Resztę w garnku przestudzić. Jak już masa będzie chłodna, dodawać stopniowo mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajka i alkohol. Miksować. Powstałe ciasto przelać do foremki na babkę wysmarowanej masłem Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45-50 min. Po wyjęciu przestudzić na kratce. Chłodne ciasto polać masą odlaną wcześniej do szklanki. Masa zastygnie i powstanie ,,szklana,, skorupka. Smacznego. Uwaga - w babce dla dzieci pominąć alkohol.