Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie puszysta i wilgotna w środku babka z jabłkami. Uda się każdemu i za każdym razem. Babkę z tego przepisu można upiec w specjalnej formie i podać na święta lub przelać do keksówki i serwować na co dzień jako smakołyk do kawy.
szklanka 250 ml, mikser, forma na babkę
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3833
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414676
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3833
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414676
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Składniki
Jajka wbij do miski, dodaj cukier i szczyptę soli. Składniki zmiksuj na puszystą masę.
Do masy jajecznej dodaj jogurt naturalny, olej, mąkę i proszek do pieczenia. Składniki zmiksuj do połączenia.
Jabłka umyj i obierz ze skórki. 2 jabłka zetrzyj na tarce, 3 pokrój w drobną kostkę. Owoce przełóż do ciasta. Składniki wymieszaj.
Formę na babkę natłuść masłem i oprósz mąką. Ciasto przelej do formy. Babkę piecz w temperaturze 175 stopni (grzałka góra-dół) przez godzinę (do suchego patyczka).
Babkę z jabłkami wystudź, wyjmij z formy. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.