Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie puszysta i wilgotna w środku babka z jabłkami. Uda się każdemu i za każdym razem. Babkę z tego przepisu można upiec w specjalnej formie i podać na święta lub przelać do keksówki i serwować na co dzień jako smakołyk do kawy.
szklanka 250 ml, mikser, forma na babkę
To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go bły...
Odsłon: 349
To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go bły...
Odsłon: 349
Składniki
Jajka wbij do miski, dodaj cukier i szczyptę soli. Składniki zmiksuj na puszystą masę.
Do masy jajecznej dodaj jogurt naturalny, olej, mąkę i proszek do pieczenia. Składniki zmiksuj do połączenia.
Jabłka umyj i obierz ze skórki. 2 jabłka zetrzyj na tarce, 3 pokrój w drobną kostkę. Owoce przełóż do ciasta. Składniki wymieszaj.
Formę na babkę natłuść masłem i oprósz mąką. Ciasto przelej do formy. Babkę piecz w temperaturze 175 stopni (grzałka góra-dół) przez godzinę (do suchego patyczka).
Babkę z jabłkami wystudź, wyjmij z formy. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.