Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli po świętach zostały wam ciastka, muffinki, pierniczki, biszkopty czy jakiekolwiek inne suche ciasto (bez kremu), nie wyrzucajcie tego, dajcie im drugie życie w postaci bajaderek.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
Ciastka włożyć do malaksera, drobno pokruszyć, wsypać do miski.
Suszone śliwki zblendować z rumem i masłem orzechowym.
Mleko zagotować z cukrem, masłem i kakao. Lekko ostudzić, przelać do miski z pokruszonymi ciastkami, dodać masę śliwkową. Całość dobrze wymieszać.
Z masy formować kulki, wstawić do lodówki na około godzinę do schłodzenia.
Gotowe bajaderki obtoczyć w mielonych orzechach.